Графік роботи: неділя   з 08:00 до 19:00
  • пн з 08:00 до 19:30
  • вт з 08:00 до 19:30
  • ср з 08:00 до 19:30
  • чт з 08:00 до 19:30
  • пт з 08:00 до 19:00
  • сб з 09:00 до 16:00
  • нд з 08:00 до 19:00

Дієта при закрепах

08.01.2024

Показання: при хронічних захворюваннях і функціональних розладах кишечнику, що супроводжуються закрепами.

Режим харчування: 4-5 разів на день

Термін призначення: необмежений

Продукти:

Продукти

Рекомендовано

Виключити

Хліб і випічка

  • Хліб пшеничний, зерновий учорашній
  • Сухе нездобне печиво
  • Свіжий пшеничний хліб
  • Свіжі хлібобулочні вироби
  • Випічка зі здобного і листкового тіста

Перші страви

  • Супи на знежирених м'ясних і рибних бульйонах, овочеві супи
  • Слизові супи

М'ясо

  • Нежирні сорти м'яса: яловичина, телятина, курка, індичка, кролик,
  • Молочні сосиски
  • Качка, гусак, жирне м'ясо
  • Сало
  • Копченості

Риба

  • Нежирні сорти риби: судак, тріска, окунь
  • Морепродукти
  • Солона, копчена, жирна риба
  • Рибні консерви
  • Ікра

Крупи та каші

  • Крупи гречана, пшоняна, пшенична, ячна
  • Крупи рисова, манна
  • Макарони
  • Бобові

Молочні продукти

  • Молоко незбиране
  • Кисломолочні напої (кефір, кисле молоко)
  • Сир, сирні пудинги, запіканки, ліниві вареники,
  • Негострий сир, сметана в невеликій кількості.          

 

Овочі та зелень

  • Картопля - обмежено
  • Морква
  • Помідори
  • Буряк
  • Селера
  • Кабачки
  • Гарбуз
  • Цвітна капуста
  • Листовий салат
  • Редис
  • Редька
  • Ріпа
  • Часник
  • Ріпчаста цибуля

Фрукти

  • Свіжі стиглі сорти фруктів і ягід,
  • Сухофрукти (інжир, чорнослив)
  • Чорниця
  • Айва
  • Кизил

Солодощі

  • Мармелад, пастила, зефір, варення, мед, джем, пастила, карамель
  • Кондитерські вироби з кремом і збитими вершками

Напої

  • Чай зелений
  • Кавовий напій
  • Цикорій
  • Відвар шипшини,
  • Солодкі фруктові та овочеві соки
  • Газована мінеральна вода
  • Кисіль
  • Кава
  • Міцний чорний чай
  • Какао

Яйця

  • Яйця некруто, парові білкові омлети
  • Яйця круто

Соуси та спеції

 

  • Гострі приправи, маринади,
  • Гострі та жирні соуси

Жири та олії

  • Масло вершкове
  • Рослинна олія

 

Інше

 

  • Гриби

Особливості харчування:

Їжу готують здебільшого неподрібненою, варять у воді або на пару, запікають.

Овочі та фрукти вживають у сирому або вареному вигляді. У дієту включають холодні перші та солодкі страви, напої.

Інші новини
10.01.2024
Підготовка до гастроскопії (ФГДС)
10.01.2024
Дієта при панкреатиті
09.01.2024
Дієта при подагрі